De Zwaan en Het Lelijke Eendje gaan op in restaurant Tilia
Op 3 september zetten de chef-kok Carlo Chantrel (goed voor 27 Michelinsterren op rij) en sommelier Mariëlle Vink restaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje voort onder één nieuw concept genaamd restaurant Tilia. In dit 17e-eeuws trapgevelpand aan de Markt 7 te Etten-Leur werkten Carlo en Mariëlle al jaren samen op topniveau en ze kunnen niet wachten het avontuur van een eigen zaak aan te gaan.
Kwaliteit blijft voorop staan
Sommelier Mariëlle: “Het is de hele zomer gelukkig hartstikke druk gebleven. Veel gasten wilden nog één keer genieten van de ambiance van De Zwaan en Het Lelijke Eendje. En daarmee is een indrukwekkende periode voorgoed afgesloten.”
Ondertussen werd achter de schermen een heel nieuw concept voorbereid en getest. Chef-kok Carlo Chantrel: “We blijven koken zoals de gast van ons gewend is. Met eerlijke seizoensproducten, maar dan net wat eigentijdser en zeer betaalbaar.”
Werelds dichtbij
Chef-kok Carlo Chantrel: “Kwaliteit blijft voorop staan. Ik kan niet anders koken. Mijn inspiratie haal ik van ver en pas ik toe op ambachtelijke streekproducten. En deze unieke combinatie ga je terug zien in onze kleurrijke menukaart.” Een internationale keuken dus, die zich vertaalt in een flinke à la carte kaart en 4 tot 7 gangen menu’s.
Matchmaker
Sommelier Mariëlle Vink schenkt wijnen van zowel Nederlandse wijnboeren als domeineigenaren over de hele wereld. Haar grote liefde voor dranken vind je ook terug in de interessante collectie van mock- en cocktails, veelal lokale bieren en ‘zelf’ gestookte gins. Mariëlle: “Er wordt zoveel moois gemaakt, dat ik constant uitgedaagd wordt de heerlijkste wijnspijs combinaties te maken”.
Sfeer
Nu de kunstcollectie van de familie Peijnenburg van de muren gaat, wordt er ook een rijke geschiedenis aan verhalen ingepakt. Verhalen die bij een tijdperk horen dat nooit helemaal voorbij zal zijn, want het 17e-eeuws trapgevelpand lijkt zich moeiteloos aan te passen aan de toekomst. Mariëlle Vink: “Sfeer is allesbepalend voor een geslaagd avondje uit. Wij hebben qua interieur gekozen voor een waanzinnig mooie kleurencombinatie van historic green, midnight blue en a touch of gold. Echt, we staan te popelen om iedereen te ontvangen!”