Foodblog: Diner bij Brasserie Tartaar

Vanavond zijn wij uitgenodigd bij Brasserie TartaarBij Brasserie Tartaar kun je heel de dag terecht van koffie met gebak tot hippe cocktail. Wij gaan dit keer voor het diner. Het restaurant staat namelijk bekend om natuurlijk de steak tartaar. Wij zijn benieuwd en nemen plaats in het botanische restaurant.


Brasserie Tartaar wordt gerund door Tara en haar ouders, Tara begeleidt ons naar de tafel en vertelt trots over de brasserie. Net voor de corona tijd zijn zij geopend, dus ze hebben al veel uitdagingen gekend op het horeca vlak.


Brasserie Tartaar staat bekend om zijn steak tartaar en dat willen we proeven. Ze vertelt dat ze een wild menu hebben. Terwijl wij het menu bekijken wordt er een mooi glaasje brandbier geserveerd. Brasserie Tartaar is de enige van de horeca uitbaters in Etten-Leur die Brand op de tap heeft.

De steak tartaar brasserie-style en het voorgerecht van het wild menu: wild zwijn met eendenlever mousse, worden samen geserveerd. De steak tartaar was prima op temperatuur en we herkennen een subtiel vleugje honing. Wat een heerlijk gerecht is dit en terecht dat zij hier trots op zijn. De wildzwijn met eendenlever mousse is rijk aan smaken, de chutney van vijgen gaf het gerecht een zoete tint wat de smaken mooi bij elkaar brengt.

We bekijken de brasserie nog eens goed en zien dat er plek is voor 90 personen. Ondanks de grootte van de zaak, hangt er een prettige akoestiek. Tara vertelt ons dat de gasten vaak komen voor de saté, hamburger en de steak tartaar terwijl zij de borden worden uitgehaald. Maar, Brasserie Tartaar heeft meer dan dat te bieden: een 3-gangen menu behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Bij de scholfilet krijgen we een nieuw glaasje Brand bier geserveerd. De scholfilet is gegratineerd met black lemon cheese en octopus met zwarte citroen. Het gerecht krijgt een extra dimensie omdat er aan tafel nog zwarte limoen overheen wordt geraspt. De zwarte limoen is indirect verhit en op die manier “verkoold” wat een subtiel prettige smaak afgeeft. De bouillabaisse maakt het gerecht af. Het hoofdgerecht van het wildmenu: ganzenborst met pompoen cashewnoten mousse is een typisch wild gerecht. De ziltige smaken versterken het herfstgevoel samen met de zachte pompoen crème. Beide gerechten waren mooi opgemaakt en smaakte heerlijk!

Tot slot sluiten wij ons bezoek af met een cappuccino met “5 lekkernijen” en een espresso met Baba au rum. Baba au rum is een crème van kardemom, boerenjongens en een cake gedrenkt in rum met daarnaast een quenelle van mokka-ijs. Een ware traktatie voor de liefhebber.

Op het plankje met lekkernijen zien wij een gevulde speculaas, mini chocolade letters, brownie, een citroen taartje en een bonbon gemaakt van Etten-Leurs likeur, het moeierboompke. Dit maakte ons bezoek compleet en het 3-gangen menu tot z’n einde.

We hebben genoten van de ruim opgezette en gezellige brasserie, met een fijne akoestiek. We kunnen iedereen aanraden om je eens lekker te laten verwennen met een avondje uit bij Brasserie Tartaar.